Learning & development

Handleidingen volgens NEN 5509

Een goed leesbare en praktisch uitvoerbare handleiding verbetert de gebruikerservaring. Het voorkomt fouten en draagt bij aan een betere veiligheid en uitvoerbaarheid. Door rekening te houden met belangrijke human factors sluiten handleidingen volgens Machinerichtlijn EN NEN 5509 beter aan op de belevingswereld van gebruikers.

 

Ontwikkelen opleidingsplan voor de specifieke bedienomgeving

De Nautische Leerlijnen bieden landelijke onderwijsmodules voor de bediening van bruggen sluizen. Als vooropleiding zijn deze voorwaardelijk voor een veilige bediening. Echter, de vooropleiding kan geen rekening met de specifieke lokale situatie. Bruggen en sluizen hebben ieder hun eigen aandachtspunten, de werkwijze verschilt per locatie en ieder heeft een eigen manier waarop voor bijvoorbeeld het afhandelen van incidenten en calamiteiten.
Wij ontwikkelen opleidingen voor de specifieke, lokale situatie. Dit bestaat bijvoorbeeld uit objectspecifiek instructiemateriaal, instructies voor bijzondere handelingen en bijbehorende opdrachten. Ook zorgen we voor beoordelings- en toetsingmateriaal. Daarbij verzorgen we een ‘train-de-trainer’ traject, die de mentor helpt bij het begeleiden en beoordelen van nieuwe werknemers.

In gesprek met onze consultant

Wilt u trainingen laten maken, bent u benieuwd naar de specifieke mogelijkheden of wilt u meer weten over onze referentieprojecten? Neem contact met ons op als u vragen heeft of wilt u een vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen? Onze adviseurs vertellen u graag meer.