De Barrier Failure Analysis behoort, samen met Tripod Beta en BSCAT, tot de beste technieken om incidenten/ongevallen te verklaren als zijnde toe te schrijven aan verschillende graden van falen in de organisatorische barrières, controles, verdedigingen en beveiligingen.

Meer informatie nodig?

Neem contact op

Barrier Failure Analysis training

Onze Barrier Failure Analysis training bestaat uit een tweedaagse groepstraining. De training kan worden gegeven in een live sessie of als online cursus, afhankelijk van uw voorkeur. In de training worden de volgende onderwerpen behandeld: theorie over de oorzaak van incidenten, informatieverzameling, interviewtechnieken, structureren van informatie, BFA-analyse (met de tool), rapportage (met de tool), formuleren van veiligheidsaanbevelingen, effectieve implementatie van veiligheidsmaatregelen, evalueren van maatregelen en leren van incidenten. De opleiding kan verder worden toegesneden op:

  • Een 'gemeenschappelijke taal' tussen BFA en Tripod Beta, om zo nodig te helpen bij het uitvoeren van meta-analyses.
  • Het gebruik van voorbeelden die aansluiten bij uw dagelijkse praktijk.
  • Het ontwikkelen van een specifiek werkmethodehandboek, dat aansluit bij praktische en relevante situaties.

Over Barrier Failure Analysis

Barrier Failure Analysis is een relatief eenvoudige en format-vrije methode, gebaseerd op hetzelfde barrière-denken als Tripod Beta. Omdat het gebaseerd is op het barrière-denken, biedt BFA een betere leidraad dan 5Why om onderliggende oorzaken te identificeren, en laat het meerdere causale paden toe. Bovendien kan BFA vrij gemakkelijk worden gekoppeld aan bestaande Bowtie risicoanalyses. Omdat BFA relatief formaat-vrij is, biedt het de mogelijkheid om een formaat op maat te ontwikkelen, en zelfs een tool te ontwikkelen met begeleiding en voor rapportage die specifiek is voor uw sector.